25feb.

Recrutarea forței de muncă asiatice este necesară în România, motiv pentru care Everest Recruitment Services are ca obiectiv transformarea întregului proces de recrutare, într-un proces accesibil atât pentru angajatori, cât și pentru candidați, prin identificarea forței de muncă potrivită în ceea ce priveste experiența, abilitățile, cunoștințele, expunerea industriei, cultura la locul de muncă și filosofia.

Datorită abilităților profesionale, responsabilității și respectului pentru muncă, forța de muncă asiatică a ajuns rapid în topul preferințelor angajatorilor români.

Însă care sunt responsabilitățile angajatorilor români în ceea ce privește procesul de recrutare al forței de muncă asiatice?

Ce responsabilități au angajatorii în procesul de recrutare al forței de muncă asiatice?

Angajarea unui potential candidat străin sau asiatic implică mai multe responsabilități și aspecte legislative pe care angajatorul trebuie să le ia in calcul. Având în vedere faptul că toți candidații provin din afara Europei, procesul de recrutare al forței de muncă asiatice este mult mai complex, incluzând o serie de pași.

În primul rând, angajarea forței de muncă străină se realizează în baza avizului de angajare, solicitat de angajator și eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări din județul în care firma sa are sediul social. După obținerea avizului de angajare, pașii care trebuie urmați sunt:

  • obținerea avizului de muncă
  • obţinerea vizei;
  • obţinerea și eliberarea permisului de ședere în scop de muncă;

Alte responsabilitati ale angajatorului legate de procesul de angajare forță de muncă asiatică

  • Angajatorul are datoria de a le asigura cazarea angajaților străini;
  • Normele de sănătate trebuie respectate întocmai ca și în cazul angajaților români;
  • Timpul de lucru trebuie respectat, precum și dreptul la odihă și pauza de masa;
  • Salariul brut al angajaților străini nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie din România;
  • În situația în care un angajat decide să plece, atunci angajatorul trebuie să anunțe la Inspectoratul General de Imigrări în cel mai scurt timp.

Forța de muncă asiatică din Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh si Pakistan

Forța de muncă asiatică a devenit o necesitate în România, începând încă din perioada dinainte de pandemie, când exodul românilor a fost uriaș, fiind în căutarea unui nou loc de muncă mai avantajos din punct de vedere financiar. Din acest motiv, deficitul forței de muncă din România a crescut, motiv pentru care Everest Recrutiment Services oferă suport angajatorilor oferind forță de muncă străină, direct din țări precum Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh si Pakistan.

Alegem să recrutăm personal asiatic din țări precum Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh si Pakistan, țări în care un loc de muncă stabil și bine plătit reprezintă o satisfacție pentru fiecare. Acesta reprezintă principalul motiv pentru care muncitorii asiatici aleg să vină în România pentru a munci, această țară oferindu-le siguranța unui trai decent.

Everest Recruitment Services este alături de clienții săi din etapa inițială a recrutării și până după recrutare. Totodată, firma își ia angajamentul de a se va implica tot ceea ce înseamnă proceduri legale.

Despre Everest Recruitment Services

Everest Recruitment Services este o agenție de recrutare personal asiatic, a cărei echipă are o experiență vastă în plasarea forței de muncă din Asia în țări precum Portugalia, Cehia sau Malta.

Întreg procesul de recrutare al personalului asiatic se desfășoară printr-o selecție atentă și riguroasă, cu ajutorul echipei de specialiști al cărei scop este găsirea forței de munca potrivită pentru susținerea și cresterea companiilor clienților lor. De asemenea, echipa noastră asigură tuturor candidaților o perioadă de training și întregul suport în căutarea unui nou loc de muncă. Astfel, ajutând ambele părți, atât candidații, cât și companiile care sunt în căutare de forță de muncă, de personal asiatic se creează premisele unei colaborări de succes.

Doriți să recrutați personal asiatic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button