23feb.

Unul dintre efectele contextului actual generat de pandemia cu COVID-19 este reprezentat de scăderea economiei țării, efecte care se resimt în mai multe industrii din România dintre care amintim HoReCa, construcții,  curățenie etc. În acest sens, ultimele statistici relevă faptul că importul forței de muncă a scăzut, așadar numărul personalului asiatic care a sosit în țară a scăzut drastic.

Cu toate acestea, în momentul actual, lucrurile încep să prindă din nou viață, restricțiile în ceea ce privesc călătoriile încep să fie ridicate, granițele să fie deschise, iar companiile încep încetul cu încetul să-și reia activitatea.

Deși în această perioadă mulți români au fost nevoiți să se întoarcă în țară, recrutarea personalului asiatic rămâne în continuare o necesitate în România, motiv pentru care am înțeles această nevoie și plasăm în continuare pentru clienții noștri forță de muncă direct din țări precum Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh si Pakistan.

Recrutare personal asiatic în agricultură

Pentru a satisface nevoia de forță de muncă pentru domeniul agriculturii, Everest Recrutiment Services oferă soluții angajatorilor care sunt în căutare de forță de muncă, reducând și salvând în același timp timpul de recrutare pentru angajatori. Astfel, plasăm personal asiatic, dornic de muncă și care se ridică la standardele autohtone.

Având în vedere faptul că în acest domeniu, al agriculturii, există o paleta variată de oportunități de carieră, ne axăm pe recrutare personal asiatic  atât calificat, cât și necalificat.

De asemenea, în prezent, tot mai puțini români aleg să lucreze în agricultură, tocmai de aceea această industrie are forță de muncă permanentă.

Deși un proces de angajare al personalului asiatic este de durată, extizându-se până la câteva luni, Everest Recrutiment Services consideră nevoile clienților săi primordiale, tocmai de aceea, scurtează timpul de recrutare al muncitorilor străini și, prin urmare, reușește de fiecare dată să ducă la bun sfârșit datoria față de angajatori, recrutarea de personal asiatic pentru afacerile sale.

Avantajele angajării personalului asiatic

În plus, unul dintre motivele pentru care asiaticii sunt potriviți pentru această industrie este reprezentată de apropierea acestora de natură și de animale, prin urmare, personalul asiatic este obișnuit cu condițiile muncii în aer liber.

Forța de muncă asiatică este în căutare de stabilitate, dorindu-și să vină în România pentru a lucra pe termen lung. Un alt avantaj al angajării personalului asiatic este prezentat de eficiență, asiaticii dând dovadă de randament ridicat în timpul programului, fiind dispuși să lucreze ore sau zile suplimentare.

De asemenea, pe lângă faptul că sunt harnici, au anduranță fizică și se adaptează imediat la condiții climatice diferite, sunt și foarte disciplinați și respectuoși. În cultura asi atică, respectarea autorității este o trăsătura pe care se pune preț. Mai mult decât atât, majoritatea celor care vin din Asia sunt vorbitori de limba engleză, ceea ce înseamnă că se vor înțelege mai ușor cu angajatorul, dar și cu colegii români.

În prezent, mulți angajatori au apelat  la personalul strain venit din afara comunității europene, susținând faptul că productivitatea a crescut în firmele pe care le dețin, de-a lungul timpului, seriozitatea și disponibilitatea angajaților pentru munca suplimentară fiind două dintre trăsăturile pe care le-au observat la aceștia.

Scopul nostru principal este de a transforma experiența de recrutare al personalului asiatic în agricultură, într-un proces accesibil pentru angajatori prin identificarea „candidatilor potriviti” în ceea ce priveste experiența, abilitățile, cunoștințele, expunerea industriei, cultura la locul de muncă și filosofia.

Tocmai de aceea, alegem să recrutăm personal asiatic din țări precum Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh si Pakistan, țări în care un loc de muncă stabil și bine plătit reprezintă o satisfacție pentru fiecare. Acesta este și motivul pentru care muncitorii asiatici aleg să vină în România pentru a munci, această țară oferindu-le siguranța unui trai decent.

De altfel, privind lucrurile atât din prisma candidaților, dar și a angajatorilor, trebuie menționat faptul că noi colaborăm doar cu parteneri care ne împărtășesc viziunile. În acesat fel, fiind proactivi și venind cu soluții personalizate atât pentru clienți, cât și pentru candidați, reușim să valorificăm împreună oportunitățile care apar.

Despre Everest Recruitment Services

Everest Recruitment Services este o agenție de recrutare personal asiatic, în care lucrează oameni cu experiență în plasarea forței de muncă din Asia, în țări precum Portugalia, Cehia, Malta.

Întreg procesul de recrutare al personalului asiatic se desfășoară printr-o selecție atentă și riguroasă, cu ajutorul echipei de specialiști al căror scop este găsirea forței de munca potrivită pentru susținerea și creșterea companiilor clienților lor. De asemenea, echipa noastră asigură tuturor candidaților o perioadă de training și întregul suport în căutarea unui nou loc de muncă. Astfel, ajutând ambele părți, atât candidații, cât și companiile care sunt în căutare de forță de muncă, de personal asiatic se creează premisele unei colaborări de succes.

Doriți să recrutați personal asiatic?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button