24feb.

Principalul scop al agențiilor de recrutare este acela de a recomanda companiilor candidații care au abilitățile, aptitudinile și competențele pe care aceștia le caută, cu alte cuvinte, candidații care se potrivesc profilului căutat.

Deși contextul actual al pandemiei a adus acasă mulți români aflați în diferite colțuri ale lumii, aceștia tot preferă să plece în altă țară, când va fi posibil, pentru a-și găsi de muncă. Principalul motiv al acestora este reprezentat de salariile mici din România. Dar ce se întâmplă cu angajatorii români, care sunt în căutare de personal, dacă deficitul de forță de muncă este în continuare în creștere? Ei bine, companiile din România aleg să recruteze forță de muncă direct din țări asiatice precum Nepal, India, Sri Lanka, Bangladesh și Pakistan.

În această situație, firmele de recrutare a forței de muncă straină facilitează întreg procesul de angajare a candidaților, venind în sprijinul angajatorilor pentru a-și suplini personalul.

Avantaje pentru alegerea unei agenții de recrutare pentru forța de muncă asiatică

Principalul avantaj pentru care un angajator ar trebui să aleagă o agenție de recrutare a forței de muncă străină este reprezentat de faptul că aceasta are acces la o bază de date variată, minimizând timpul petrecut în căutarea profilului căutat.

De asemenea, o agenție de recrutare a forței de muncă străină se va ocupa și de următoarele sarcini:

  • Interviurile cu potențialii candidați;
  • Formalitățile necesare imigrării;
  • Aducerea candidaților în țară.

Așadar, angajatorul nu mai este nevoit să aloce timp pentru interviuri sau pentru identificarea candidaților potriviți. În plus, este mult mai simplu să fie aleasă persoana potrivită pentru a ocupa un post disponibil dintr-o listă deja finalizată cu potențialii candidați.

Mai mult decât atât, când ne referim la forța de muncă asiatică, pe lângă faptul că potențialii candidați sunt harnici, responsabili și bine pregătiți, apelând la serviciile unei firme de recrutare de personal străin, vei putea avea garanția că angajații vor lucra în firmă pe termen lung.

Everest Recruitment Services oferă sprijin și consultanță clienților săi încă din etapa inițială a selecției și recrutării. Ne implicăm în tot ceea ce înseamnă proceduri legale privind procesul de angajare.

În plus, o agenție de recrutare formată din profesioniști se va ocupa îndeaproape de integrarea muncitorilor la locul de muncă. Echipa noastră este formată din specialiști, proactivi, care vin cu soluții personalizate atât pentru clienți, cât și pentru candidați. Astfel, muncitorii care sunt recrutați de către noi ajung să se integreze mult mai ușor și, implicit, performanțele pe care le au sunt superioare.

De ce să alegi personal asiatic pentru compania ta

Unul dintre principalele motive pentru care recrutarea personalului asiatic sau a forței de muncă străină este benefică pentru o companie, este reprezentat de faptul că asiaticii sunt pregătiți într-o gamă variată de domenii precum construcții, HoReCa, curățenie, agricultură, FMCG etc. Tocmai de aceea, pentru România, aducerea de mână de lucru străină reprezintă una dintre soluțiile cele mai bune în privința combaterii deficitului de forță de muncă.

Forței de muncă asiatice le sunt atribuite multe caracteristici pozitive precum eficiența, randamentul ridicat al muncii și disponibilitatea pentru program de lucru prelungit.

Alte avantaje ale recrutării forței de muncă asiatice sunt reprezentate de identificarea candidaților cu aptitunile potrivite. Ei sunt harnici, au anduranță fizică, sunt foarte disciplinați și respectuoși. Mai mult decât atât, majoritatea celor care vin din Asia sunt vorbitori de limba engleză, ceea ce înseamnă că se vor înțelege mai ușor cu angajatorul, dar și cu colegii români.

Despre Everest Recruitment Services

Everest Recruitment Services este o agenție de recrutare personal asiatic, a cărei echipă are o experiență vastă în plasarea forței de muncă din Asia în țări precum Portugalia, Cehia sau Malta.

Suntem deschiși și susținem comunicarea între părți, tratând cu seriozitate relațiile cu partenerii noștri. De alfel, întreg procesul de recrutare al personalului asiatic se desfășoară printr-o selecție atentă și riguroasă, cu ajutorul echipei de specialiști al cărei scop este găsirea forței de munca potrivită pentru susținerea și cresterea companiilor clienților lor. De asemenea, echipa noastră asigură tuturor candidaților o perioadă de training și întregul suport în căutarea unui nou loc de muncă. Astfel, ajutând ambele părți, atât candidații, cât și companiile care sunt în căutare de forță de muncă, de personal asiatic se creează premisele unei colaborări de succes.

Doriți să recrutați personal asiatic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button